dimecres, 25 de novembre del 2009

FORMACIÓ “TALLER DE COMUNICACIÓ I COUSSELLING” 18 de novembre. Universitat Autònoma de Barcelona (4h)

Formació “Cousselling” Habilitats comunicatives.
A la universitat autònoma s’ha realitzat un taller de 15h a 18h d’habilitats comunicatives on han participat 18 persones. (estem una hora abans per preparar el taller amb laprofessional del projecte)
Amb els joves, s’ha treballat com dirigir-se als demés estudiants i sobre com comunicar informacions en el marc de les accions que es fan al EPF. D’aquesta manera també es treballen les seves habilitats i aptituds com agents de salut.

L’objectiu es que es vegin dotats de presentar d’una manera pròxima el projecte en el que participen, motivar a altres joves a participar en el projecte, informar sobre recursos ja siguin universitaris, públics o mitjançant les noves tecnologies sobre els diversos temes que es treballen al projecte, reflexionar i entendre les dificultats que poden sorgir a l’hora de parlar en públic i que poden fer per millorar, es treballa la capacitat de sentir-se més segurs a l’hora d’estar en els punts informatius i/o presentar campanyes de promoció de la salut o d’altres.

La metodologia es pràctica i participativa. Es fan diverses dinàmiques per treballar l’escolta activa en matèria de prevenció, el pànic escènic i la comunicació.

Al iniciar al taller han fet una dinàmica per trencar el gel que consistia en posar-se per parelles i se’ls ha repartit un paper amb alguna frase de reflexió o frase feta on havien de buscar a la seva parella que contenia l’altra part de la frase feta, la comentaven entre les parelles durant un minut i després l’han comentat al grup gran (la classe) i han dit el que pensen o sobre què han reflexionat. Amb això la professional del projecte ha vist les dificultats que hi poden haver a l’hora de parlar en públic al davant del grup gran i sobre quins temes en troben més dificultats. També s’ha reflexionat sobre com es sent cada persona al fer aquest exercici i haver de comunicar-se a davant del grup. Aquesta activitat ha durat uns 40 minuts aproximadament.

A meitat de taller s’ha fet un exercici de comunicació amb rol playing per practicar QUÈ i COM han d’actuar i presentar el projecte i els tríptics que es donaran sobre prevenció de drogues i malalties de transmissió sexual. S’ha preparat una taula amb els pamflets i follets i la professional ha fet una posada en escena mostrant el que poden fer o dir i poc a poc han anat passant tots i cadascun dels participants de manera individual i per parelles. Es propicia un ambient relaxat i de tranquil•litat utilitzant l’humor per a que puguin fer aquesta activitat de la manera més satisfactòria. També es tracten dubtes sobre drogues o sexualitat que puguin tenir i/o sorgir.

Al acabar es reflexiona sobre el taller, com s’han sentit i com es veuen a l’hora de trobar-se en els diferents punts d’informació i activitats que es faran dins del projecte. També s’informa sobre les properes activitats que faran dins del projecte.

Com a suport tècnic s’utilitza un ordinador portàtil, power point, documents de word amb les frases, document de suport del taller “Escuchar en prevención” i l’avaluació impresa per ser emplenada per cada participant.

Al acabar el taller es passa un full d’avaluació on els noies/es l’omplen indicant el seu grau de satisfacció, si repetirien el taller, si li recomanarien a algú, els materials utilitzats, la claredat dels ponents, etc.

Els participants han estat molt motivats i han participat gratament en les diverses activitats i reflexions. Han tret bastants pors i les han pogut comentar, reflexionar i buscar entre tots i amb l’ajuda de la professional que dirigia el taller opcions i recursos personals per enfrontar-se.
La veritat es que ha estat un plaer veure aquest tipus de taller i veure com els joves es van engrescant al projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada