...després de una reunió de presentació i de dues setmanes de participació em disposo a reflexionar sobre el projecte...
La filosofia que puc observar i que predomina al centre de practiques es de treball cooperatiu, en equip, de caire reflexiu, d’auto avaluació permanent interna i de crítica constructiva constant i activa.
Les professionals del centre en tot moment estan pendents de la meva trajectòria i dels meves sensacions i percepcions i els interessa la perspectiva psicopedagògica que pugui veure ja que el projecte no compta amb la figura de un/a psicopedagog/a.
Tot i així, la coordinadora del centre té formació en psicopedagogia i propicia l’espai per debatre i reflexionar sobre aquesta perspectiva.
La il•lusió i motivació dels professionals que estan al projecte es constant i viuen el que fan d’una manera atenta, positiva, amb energia i amb ganes de millorar.
Es nota bastant que el projecte té una trajectòria en el temps en el que fan que els hi dona una experiència d’altres anys a l’hora de programar activitats i amb el tracte amb els diferents joves universitaris.
Els tallers i formacions estan ben estructurats amb objectius, metodologies, en la gestió del temps, en avaluacions “PRE” i “POST”, en espais de reflexió tant amb els nois/es que hi participen (en el grup gran i en petits grups) com entre els membres del equip.
A la vegada, cada activitat que es programa, dintre de cada taller o formació, té una programació didàctica dissenyada específicament, té una dinàmiques i/o exercicis estructurats en objectius concrets, metodologies, instruments i espai de reflexió.
Després de cada formació i taller o activitats, amb les avaluacions passades als joves, parlen i reflexionen sobre el que s’ha fet, com s’ha fet i que es pot millorar, sigui al despatx o a espais més informals com ara l’espai del cafè a la oficina o a l’hora de dinar, fora de l’oficina.
Els continguts dels tallers ja els tenen redactats, tot i així després de cada taller es fa aquesta reflexió citada detectant acollida per part dels joves, errades que s’han pogut donar o dificultats amb les que s’han trobat.
Les professionals del projecte fan per formar-se i reciclar-se en matèria del temes que hi donen al seu projecte, com ara, assistir a les jornades específiques sobre els àmbits en els que intervenen.
S’utilitzen les noves tecnologies i espais i grups que estan de moda com ara FACEBOOCK, racó on els estudiants poden accedir-hi, fer-se amics del grup al qual pertanyen i hi participen i intercanviar impressions, dubtes, reflexions, etc. També es mantenen joves que han participat altres anys al projecte i així segueixen mantenint un vincle amb les persones amb les que han treballat de manera voluntària durant un curs.
dimecres, 25 de novembre del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada